Ezzel az egyszerű, sörös páccal nagyon finom, omlós lesz a grillezett karaj vagy tarja.
A nehezebb húsok, mint a karaj vagy a tarja grillezéséhez nagyon jól megy ez az egyszerű, sörös, fokhagymás pác. Mivel az alkohol sütés közben elpárolog, gyerekeknek is nyugodtan adható, azonban figyeljetek rá oda, hogy a sörben lévő komló miatt gluténérzékenyek nem fogyaszthatják.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg karaj avgy tarja
👉 2.5 dl barna sör
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki. A sört öntsd egy üveg- cserép- vagy kerámiaedénybe, keverd össze az olajjal, a zúzott fokhagymagerezddel, az oregánóval és ízlés szerint borssal. Fektesd a húsokat ebbe a lébe, hogy mindegyiket teljesen ellepje, és lefedve pihentesd őket a hűtőben egy-két órát. Kisütés előtt egy rövid idővel vedd ki őket a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek, utána forró grillrácson oldalanként öt-hét perc alatt süsd őket ropogósra. Csak a tányéron sózd meg őket, különben könnyen kiszáradnak, rágóssá válnak.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések