A roppanós cseresznyéből nagyon puha és rendkívül könnyen elkészíthető kevert sütit is összeállíthatsz.
A kora nyár legnagyobb ajándéka, a cseresznye egy könnyű, puha kevert süti töltelékeként is remekül működik. Ehhez az édességhez semmi különleges hozzávalóra nem lesz szükséged, az alapanyagokat pedig egyszerűen csak keverd össze egy tálban, és simítsd el egy tepsiben.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 3 dl tejföl
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
A töltelékhez
👉 60 dkg magozott cseresznye
👉 2 evőkanál porcukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A cseresznyét mosd meg alaposan, magozd ki, keverd össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, és tedd félre. A kristálycukrot és a vaníliás cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a citrom levét és héját, a tejfölt és a sót. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sütőporral, majd fokozatosan adagold a cukros részhez, és keverj belőle csomómentes tésztát. Forgasd bele a fűszeres cseresznyét is, majd az egészet egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 25 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések