A selymes, vaníliapudingos epertortáért minden gyerek odáig lesz.
Aki szereti a vaníliapudingot és az epret, az ennek a vaníliapudingos epertortának sem fog tudni ellenállni. Az egyetlen trükk a tészta sütésében rejlik: először sütőpapírral letakarva, babbal, lencsével vagy rizzsel nehezítve süsd, hogy fel ne hólyagosodjon.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg cukor
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
A tetejére
👉 50 dkg eper
👉 5 dl tej
👉 4 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, majd add hozzá a kockákra vágott vajat, és morzsold össze. Keverd bele a cukrot és a tojást is, és gyúrj belőle sima tésztát. Lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett piteformában. Fedd le sütőpapírral, erre helyezz egy kis babot, lencsét vagy rizst nehezéknek, és told 200 fokos sütőbe. Húsz perc elteltével vedd le a papírt a tetejéről, és további tíz perc alatt süsd a tésztát készre. Közben a vaníliapudingot készítsd el a csomagoláson található leírás szerint. Ha elkészült, takard le egy alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és hideg helyen hűtsd ki. Az eprek levelét vágd le, a gyümölcsöket alaposan mosd meg, és vágd őket félbe vagy negyedbe. A kihűlt tésztán oszd el a pudingot, tedd a tortát a hűtőbe, és amikor már hideg, szórd meg a felvágott eperszemekkel.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések