Akkor a legfinomabb a rántott karfiol, ha a bundája ropogós, a zöldség belül pedig puha omlós.
A legfinomabb rántott karfiol titka az előfőzés, vagy más néven blansírozás. Ha a pár percig főzött rózsákat azonnal hideg vízbe dobod, gyorsan hűlnek ki, és megőrzik a roppanósságukat.
Hozzávalók 2 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 30 dkg zsemlemorzsa
👉 3 tojás
👉 1 fej karfiol
👉 só
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, folyó víz alatt alaposan mosd meg, majd dobd forrásban lévő, sós vízbe. Újraforrás után azonnal szűrd le, és tedd hideg vízbe. Amíg hűl, készítsd elő a panírt: egy tálba tegyél lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikba pedig önts zsemlemorzsát. A kihűlt karfiolrózsákat forgasd meg a szokásos módon először lisztben, utána tojásban, végül zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha elkészültek, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések