Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készíthetsz otthon ropogós bagettet: az illata már sütés közben belengi a lakást


A frissen sült házi bagett a legfinomabb alapanyag reggelire, tízóraira.


Ha szeretsz otthon sütni, mindenképpen próbáld ki az illatos, ropogós házi bagettet is. Ne lepődj meg: a profik a nyers tésztát kelesztés előtt többször jó erősen a deszkához csapkodják, hogy ezzel is lazítsák. Ha van bagettsütő formád, abban készítsd, ha nincs, egy konyharuha is megteszi támasztéknak.

Hozzávalók 3 darabhoz

👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg rétesliszt
👉 3.5 dl langyos víz
👉 2.5 dkg élesztő
👉 2 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor

Elkészítés:

A langyos vizet keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A kétféle lisztet szitáld egy tálba, sózd meg, keverd el az élesztős tejjel, és jól dolgozd össze. A tésztát néhányszor csapd erőteljesen a deszkához, ez ugyanis segít fellazítani. Ezután oszd három egyenlő részre, és letakarva keleszd egy óra alatt a duplájára. A pihentetési idő leteltével sodorj belőlük rudakat, és fektesd őket bagettsütő formába. Ha ilyened nincs, egy sütőpapírral kibélelt tepsi is megteszi, de ez esetben összesodort konyharuhát tegyél a darabok közé támasztéknak. Újra takard le, és keleszd őket további fél órát.

Hogy a bagettek kívül ropogósak, belül pedig foszlósak legyenek, a sütőt a lehető legmelegebb fokozatra állítsd be. Egy tűzálló tálat tölts meg vízzel, és helyezd a sütő aljába. Amikor a víz felforrt, vagdosd be a bagettek tetejét, és told őket a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg ropogósra pirulnak.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések