A Cobb-salátában minden benne van, mi szem-szájnak ingere, miközben egyszerre laktató, vitamindús és nagyon finom.
Angolszász vidékeken nagy divatja van a Cobb-saláta-partinak: a vendéglátók összeállítják ezt a szemet gyönyörködtető tálat, amiből utána mindenki kedve szerint szolgálhatja ki magát. A saláta lelke az édes-pikáns szósz, amit külön kell felkínálni mellé.
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
👉 25 dkg csirkemellfilé
👉 10 koktéparadicsom
👉 5 dkg bacon
👉 5 dkg kéksajt
👉 3 tojás
👉 1 nagy lila hagyma
👉 0.5 avokádó
👉 0.25 fej jégsaláta
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Az öntethez
👉 8 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál vörösborecet
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál méz vagy cukor
👉 1 evőkanál Worchestershire-szósz
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd meg egy kevés olívaolajban, és negyedórára tedd félre. Ha maradék sült csirkét használsz, azt egyszerűen csak tépkedd tetszés szerinti darabokra. A tojást főzd nyolc percig, utána tedd hideg vízbe, ha kihűlt, pucold meg, és vágd negyedekbe. A bacont kockázd fel, száraz, tapadásmentes serpenyőben pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben pirult, süsd ki a csirkekockákat is fehéredésig. A saláta többi hozzávalóját szeleteld fel, a kéksajtot morzsold össze. Egy nagy tálcán egyengesd el az összes hozzávalót egy-egy külön csíkban, tehát ne keveredjenek egymással. Egy kisebb tálban kézi habverővel keverd el az öntet hozzávalóit. Ne öntsd a salátára, hanem külön kínáld mellé, így mindenki annyit kanalazhat belőle a tányérjára, amennyit szeretne.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések