Hirdessen itt

Saját alkalmazottja lophatott meg egy derecskei céget, több milliós a kár


Felfüggesztett börtönt kaphat az ügy 23 éves vádlottja.


A Berettyóújfalui Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki munkáltatója széfjéből lopott el jelentős pénzösszeget, tájékoztatott közleményben a megyei főügyészség.

Azt írják, a 23 éves vádlott 2021 augusztusától bolti eladóként dolgozott egy gazdasági társaság derecskei telephelyén. Tudomására jutott, hogy a cég egyik munkatársa november végén nagyobb összegű eurót tett a telephelyen lévő, számkódos széfbe.

A férfi kifigyelte a kódot, és november végétől december közepéig, két hét alatt négy alkalommal különböző összegeket lopott el a lemezszekrényből. A vádlott összesen 16.500 euró készpénzt vett ki a széfből, amit minden alkalommal átváltott forintra


– áll a híradásban.

A vádlott a lopással több mint hatmillió forint kárt okozott, aminek a fele megtérült, a nyomozást végző Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a pénzt lefoglalta, és visszaadta a sértettnek. A sértett gazdasági társaság a nyomozás során kérte a fennmaradó kárának megtérítését.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és kötelezze a meg nem térült kár megfizetésére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések