A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy tételben gyártották a herbált Marcaliban


Vádat emelt a Marcali Járási Ügyészség négy férfival szemben, akik egy új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Marcaliban és környékén.


A három vádlott 2020 nyarán kezdte meg egymástól függetlenül az új pszichoaktív anyag értékesítését Marcaliban és környékén. A szert acetonban feloldották, az oldatot zsályalevéllel vegyítették, majd az így elkészített anyagot kiszárították és vevőiknek kiporciózták.
Hirdetés

Néhány hónappal később, szeptemberben megismerkedtek negyedik társukkal, aki az interneten keresztül nagyobb tételben jutott hozzá az úgynevezett „biofű” előállításához szükséges anyagokhoz. Így aztán ő lett a három vádlott fő beszállítója, ezt követően tizenegyszer látta el a dílereket alapanyaggal. A vádlottak az új pszichoaktív anyagot otthonukban orvosi zilizzel (A légutak és a gyomor-béltraktus megbetegedéseinek gyógynövénye - a szerk.) vegyítették, majd az így kapott anyagot kiszárították, s ugyancsak alufóliába csomagolva a fogyasztóik között értékesítették.


Ez így ment egészen 2020 decemberéig, amikor a somogyi rendőrök az aktuális alapanyag vásárlást követően rajta ütöttek a vádlottakon. Tőlük a tiltott szert lefoglalták, majd a vádlottak őrizetbe vételük után letartóztatásba is kerültek.

A Marcali Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt  emelt vádat velük szemben. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottakkal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint az új pszichoaktív anyaggal történt kereskedéssel szerzett pénz elvonására tett indítványt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések