A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyon finom cukkinis palacsinta fűszeresen: tejfölös mártogatóssal az igazi


A cukkinis palacsinta segítségével könnyen csempészhetsz egészséges zöldségeket akár a legválogatósabb családtagok étrendjébe is.


Ebben a könnyű, nyári cukkinipalacsintában az a legjobb, hogy miközben nagyon finom, aki nem akarja, észre sem veszi, hogy épp zöldséget eszik. Egy kis savanykás citromlével készítve igazán frissítő. Aki szeretne, tehéntej helyett használhat hozzá valamilyen növényi alternatívát, például kókusz- vagy mandulatejet.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg liszt
👉 2 cukkini
👉 2 dl tej (növényi tej is lehet)
👉 2 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál só
👉 0.5 citrom leve
👉 bors

A mártogatóshoz
👉 2 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, keverd el egy teáskanál sóval, és tíz percre tedd félre. Ha a pihentetési idő letelt, nyomkodd ki a levét. A lisztet keverd el a sütőporral és a borssal, a tejet pedig a citromlével és a tojásokkal. A kinyomkodott cukkinihez adagold felváltva a sütőporos lisztet és a tojásos tejet. Egy kicsit hagyd állni, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, majd enyhén kiolajozott tepsiben süsd ki mindkét oldalukat, mint a palacsintát. Oldalanként egy-két perc elég neki. Közben a tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával és a borssal, és ezzel kínáld  a kisütött palacsintákat.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések