A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces fokhagymás, csirkés penne: egyszerűen elkészíthető, és mindenki imádja


Ha nincs ötleted, mi legyen a mai vacsora, ez a félórás fokhagymás-csirkés penne tökéletes választás lesz.


A fokhagymás, tejszínes szószos penne akkor lesz igazán kiadós, ha némi sült csirkemellkockát is adsz hozzá. Akár az előző napról maradt hús is tökéletes erre a célra, de frissen is készítheted.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg penne
👉 30 dkg csirkemellfilé
👉 5 dl főzőtejszín
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 nagy hagyma
👉 1 kis csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre. A tésztát lobogva forró sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és tartsd melegen. A hagymát pucold meg, cikkezd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, együtt pirítsd egy percig. Ekkor add hozzá a befűszerezett csirkét is, és kevergetve süsd fehéredésig. Amikor átsült, keverd hozzá a kifőtt tésztát, öntsd fel tejszínnel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és forrald össze az egészet. Tálaláskor reszelt sajttal szórhatod meg a tetejét.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések