A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ananásszal sült fűszeres csirkemell: ropogós sajt pirul a tetejére


Nagyon finom lesz a csirkemell, ha ananásszal sütöd, a tetejére pedig sajtot olvasztasz.


Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképpen készítsd el ezt a finom ananászos csirkemellet. A hús fűszeres, a gyümölcskarika édes, ebből pedig egy fantasztikus ízkavalkád születik. Még mutatósabb, ha a szeletek tetejére egy-egy darab meggyet is helyezel.

Hozzávalók 3 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 6 ananászkarika
👉 6 szem magozott megy
👉 1 teáskanál currypor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd hat nagy szeletre, szórd meg sóval, borssal és curryporral, locsold meg kevés olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pácolási idő leteltével egy tapadásmentes serpenyőben, ha szükséges, még egy kevés olívaolaj hozzáadásával oldalanként egy-két perc alatt süss rájuk kérget. Csak a külsejüket pirítsd meg, hogy sütés közben ki ne száradjanak majd. A szeleteket helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Az ananászkonzervet csepegtesd le, és mindegyik hússzelet tetejére helyezz egy-egy gyümölcskarikát. A közepükbe ültess egy-egy szem meggyet, szórd meg őket reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a hús teljesen átsül, a sajt pedig megolvad. Az utolsó néhány percben le is veheted a fóliát a tetejéről, hogy az egész megpiruljon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések