A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós, litván darált húsos pite: egyszerű gyúrt tésztából készül a kibinai


A litván darált húsos pite, azaz a kibinai tejfölös gyúrt tésztából készül, és akár főfogásként is megállja a helyét.


Ha valami különlegesebb, mégis kiadós ebédet szeretnél készíteni, állítsd össze a litván darált húsos pitét, vagyis a kibinait. Egyszerű gyúrt tésztából készül, amelybe még nyersen kell belekanalazni a fűszeres darált húst, végül sütőben süsd az egészet aranyszínűre.

Hozzávalók 6 személyre

A tésztához
👉 70 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 15 dkg tejföl
👉 2 tojás + 1 a kenéshez
👉 1 csapott evőkanál só
👉 1 mokkáskanál cukor

A töltelékhez
👉 70 dkg darált hús
👉 2 nagyobb hagyma
👉 2 evőkanál olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A lisztet sózd meg, majd egy tálban morzsold össze a vajjal, add hozzá a tejfölt, a tojásokat és a cukrot, és gyúrj belőle sima tésztát. Csavard be fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. Közben a darált húst keverd össze az apróra vágott hagymával, az olajjal, sózd, borsozd, és alaposan gyúrd össze. A tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra. Szaggass belőle tíz centi átmérőjű köröket, amelyek közepén oszd el a darált húst. A darabok szélét kend meg tojással, hogy jól ragadjanak, és hajtsd őket félbe, hogy belepjék a húst. Helyezd el őket egymás mellett beolajozott sütőpapírral bélelt tepsiben, kend meg a tetejüket is tojással, és 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd őket aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések