A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos húsgombócok szendvicsbe töltve: paradicsommártással laktató hétköznapi ebéd


A paradicsomos húsgombóccal megrakott szendvicset akár a munkahelyedre is magaddal viheted ebédnek.


Hogy a húsgombóc és a fűszeres paradicsomszósz sokféle módon passzol össze, mutatja ez az olaszos recept is, amelyben a szaftos golyók szendvics töltelékeként szolgálnak. Rajtuk kívül még azt teszel a szendvicsbe, amit szeretnél: nagyon jól passzol hozzá a mozzarella, a lila hagyma és a csemegeuborka is.

Hozzávalók 4 személyre

A húsgombócokhoz
👉 50 dkg darált hús
👉 25 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg reszelt parmezán
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 tojás
👉 1 hagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors

A paradicsomszószhoz
👉 45 dkg passzírozott paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál bazsalikom
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors

A tálaláshoz
👉 4 kisebb bagett
👉 ízlés szerint mozzarella, zöldségek

Elkészítés:

Először a húsgolyókat állítsd össze. A darált húst tedd egy nagy tálba, keverd össze a zsemlemorzsával, a parmezánnal, a zúzott fokhagymával, a tojással, a reszelt hagymával, a felaprított petrezselyemmel, az oregánóval, a sóval és a borssal, és gyúrj belőle egyenletes masszát. Formálj belőle kisebb golyókat, amelyeket helyezz el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe tíz percre.

Közben állítsd össze a paradicsomszószt. A felaprított fokhagymát kevés olajon fonnyaszd meg, öntsd fel paradicsompürével, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal. Forrald össze az egészet, majd tedd bele a sütőből kivett húsgombócokat is. A bagetteket vágd félbe, öt perc alatt piríts rajtuk egy keveset a még meleg sütőben, majd töltsd meg a szaftos húsgombócokkal, és még ízlés szerint sajttal és zöldségekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések