A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden keveri a pozícióit, azt mondja, ő az ország első szenátora Delaware-ből


Biden elnök hétfőn összekeverte pozícióit, és azt mondta a Fehér Házban a hallgatóságnak, hogy ő az ország első szenátora Delaware-ből, amikor azt akarta mondani, hogy elnök.

Biden, aki idén tölti be 80. életévét, a valaha volt legidősebb amerikai elnök, és a republikánus kritikusok rendszeresen vádolják szellemi hanyatlással, tévhitekre és olyan esetekre hivatkozva, amikor úgy tűnik, elveszti a gondolatmenetét.

„Nem sok szenátor volt Delaware-ből. Ez egy kis állam. Ami azt illeti, soha nem volt ilyen. Ezért szeretném kihasználni annak előnyeit, hogy bemutassak (egy ilyet – a szerk.) – mondta Biden a Ramadán, a muszlim szent hónap végét jelző Fehér Házi rendezvényen.

Az elnök, aki Pennsylvaniában született, mielőtt gyermekként Delaware-be költözött, 36 évig képviselte az államot szenátorként, mielőtt nyolc évig alelnökként szolgált.

Biden az alelnöki beosztást is összekeverte, Kamala Harris „elnökre” hivatkozva legalább négy alkalommal – legutóbb januárban.

Biden védői megjegyzik, hogy régóta hajlamos a tréfálkozásokra, még az idős kor elérése előtt is, és rámutatnak, hogy a 75 éves Donald Trump volt elnök is néha megbotlik.

Trump, aki a 2024-es Biden elleni visszavágóra készül, vasárnap összekeverte az általa támogatott ohiói republikánus szenátusi jelölt nevét, és választotta, JD Vance -re utalt: „JP, ugye? JD Mandel” – Vance keresztnevét a rivális jelölt, Josh Mandel vezetéknevével kombinálva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések