A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A pápa bejelentette, hogy kész Moszkvában találkozni Putyinnal


Ferenc pápa készen áll Moszkvába utazni, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel . A pápa ezt a Corriere della Sera újságnak adott interjújában jelentette ki – írja a RIA Novosti május 3-án, kedden.


A Pápa elmondása szerint 20 nappal az orosz különleges hadművelet megkezdése után Ukrajna területén azt üzente Moszkvának, hogy szeretne az orosz fővárosba jönni, hogy Putyinnal megvitassák az ukrán konfliktus megoldásának lehetőségeit.

„Még nem kaptunk választ, és továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy attól tartok, Putyin nem tudja és nem is akarja most megtartani ezt a találkozót” – szögezte le a Pápa.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem tervez Kijevbe látogatni , mielőtt Moszkvába menne. „Először Putyinnal kell találkoznom” – zárta a Pápa.

Ferenc Pápa korábban meghívta Kirill moszkvai és egész oroszországi pátriárkát, hogy legyen vele együtt „igazi békefenntartó”, hogy véget vessen Oroszország és Ukrajna háborújának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések