A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország felszólította Ukrajnát, hogy kérjen bocsánatot Steinmeiertől


Kijevnek bocsánatot kell kérnie, amiért nem fogadta Frank-Walter Steinmeier német elnököt . Erre sürgette az ukrán hatóságokat a német parlament védelmi bizottságának vezetője, a Szabad Demokrata Párt tagja, Marie-Agnes Strack-Zimmerman – írja a TASS május 3-án, kedden.


A politikus szerint Ukrajna nem remélheti Olaf Scholz német kancellár látogatását, mielőtt bocsánatot kérne Steinmeier elleni fellépéséért. Shtrak-Zimmerman így reagált Andrij Melnyk berlini ukrán nagykövet szavaira , aki bírálta Scholzot, amiért nem akar Kijevbe menni.

Ukrajna visszavonta a szövetségi elnök meghívását, és minden vágya ellenére nem számíthat arra, hogy a kancellár most Kijevbe megy. Lehet, Melnik úr, csak bocsánatot kell kérnie az elnöktől, majd udvariasan meghívnia a kancellárt - mondta a helyettes.

Melnyk korábban Scholz ukrajnai látogatásának megtagadásáról kommentálva “sértett kisfiúnak” nevezte , és azt mondta, hogy a politikus úgy viselkedik, mint egy gyerek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök továbbra is szívesen fogadná a kancellárt Kijevben.

A német kabinet vezetője ezt megelőzően azt mondta , hogy Zelenszkij udvariatlan viselkedése nem ad lehetőséget a kancellárnak, hogy ellátogasson az ukrán fővárosba. Scholz szerint figyelemre méltó esemény, hogy az ukrán vezető nem hajlandó látni a német elnököt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések