A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kadirov az LPR és a csecsen harcosok erőinek nagyszabású offenzívájáról beszélt


Csecsenföld vezetője, Kadirov nagyszabású közös offenzívát jelentett be az LPR és a Csecsen Köztársaság harcosai részéről.

Csecsenföld vezetője , Ramzan Kadirov a Telegram csatornáján közölte, hogy a csecsen harcosok a Luhanszki Népköztársaság népi milíciájának erőivel együtt nagyszabású offenzívát hajtottak végre az LPR-ben.

Elmondása szerint az Akhmat különleges egység harcosai az LNR népi milícia második hadtestével együtt rajtaütésszerű támadást hajtottak végre a teljes arcvonal mentén, a Yuzhny faluban található Zarya üzemtől kezdve Voevodovka faluig Meg kell jegyezni, hogy ez a támadás nagy távolságra vetette vissza az ukrán erőket és arra kényszerítette öket hogy elhagyják megerősített harci állásaiket

Emellett Kadirov elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők katonái által sietősen elhagyott nehézfegyvereket és lőszereket foglaltak le. Hangsúlyozta, hogy az ukrán katonaság pánikba esett, ennek kapcsán egy rossz döntést következtében egy ideig saját állásaikat ágyúzták.

Az orosz hadsereg egyéb akciói

Korábban az orosz védelmi minisztérium képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy elmondta , hogy az orosz légierő hadműveleti-taktikai és katonai repülése az ukrán fegyveres erők 27 erődítményét, fegyverraktárát valamint egy rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárát pusztították el Csernovoe falu közelében, Zaporozhye régióban.

Ezenkívül az Ukrán Fegyveres Erők MiG-29-es vadászgépét lőtték le Szlovjanszk régióban , a Donbasszban egy légicsata során . A védelmi osztály emellett arról beszélt, hogy naponta 10 ukrán drónt lőnek le az orosz légvédelmi rendszerek.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette , hogy az orosz hadsereg “nem fogja “mesterségesen igazítani akcióit egy bizonyos időpontra”, így május 9-ére sem. Megjegyezte, Oroszország ukrajnai különleges hadműveletét ( háborút) az összes kitűzött cél elérése után fejezik be.

A mozgósítás esetleges kiterjesztése Ukrajnában

Az ukrán szárazföldi erők parancsnoksága főhadiszállásának személyzeti osztályának vezetője, Roman Gorbach elismerte, hogy az általános mozgósítás meghosszabbítható, ha az ország helyzete ezt megkívánja. Kifejtette: eredetileg február 24-én hirdették meg a három hónapos mozgósítást, de annak időtartama meghosszabbítható.

Nyugati nézet az ukrajnai helyzetről

Celeste Wallander, a Pentagon vezetőjének nemzetközi biztonsági ügyekért felelős asszisztense elmondta , hogy az Egyesült Államok azt tervezi, hogy az ukrajnai helyzet stratégiai kudarc lesz Oroszország számára. Szerinte Washington azt akarja, hogy Moszkva mind katonailag, mind politikailag és gazdaságilag kudarcot valljon. Az Egyesült Államok ezt szankciókkal akarja elérni, amelyek egyre erősebb csapásokat mérnek az orosz gazdaságra.

Az Egyesült Államok kormányának Oroszországgal, valamint az európai biztonsággal, Ukrajna szuverenitásával és területi integritásával kapcsolatos feladata az, hogy ez a válság Oroszország stratégiai kudarcával végződjön.

Donald Trump volt amerikai elnök viszont Joe Biden amerikai vezető “alkalmatlanságával” hozta összefüggésbe az orosz különleges hadművelet megkezdését Ukrajnában . Véleménye szerint az orosz fél dönthet úgy, hogy különleges hadműveletet indít, miután az Egyesült Államok kivonta csapatait Afganisztánból.

Olaf Scholz német kancellár ugyanakkor kizárta a NATO közvetlen részvételét az ukrajnai konfliktusban. Emlékeztetett arra, hogy kezdettől fogva azt mondta, hogy a NATO-nak, így Németországnak sem áll szándékában részt venni ebben a háborúban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések