A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európai demokráciamodell: betiltották az ellenzéki pártokat Ukrajnában mert állítólag oroszbarátok


Az ukrán Verhovna Rada törvényt fogadott el, amely betiltja az oroszbarát pártok tevékenységét. Ezt Yaroslav Zheleznyak helyettes jelentette be a Telegram csatornájában.

Zheleznyak szerint 330 képviselő szavazott a dokumentum elfogadása mellett.

Március 28-án jelentették be azt a javaslatot, hogy Ukrajnában betiltsák az oroszbarát pártokat . Feltételezések szerint a párt betiltása esetén a politikai erő és strukturális alakulatainak vagyona, pénzeszközei és egyéb vagyona az állam tulajdonába kerül.

Április 26-án vált ismertté , hogy az ukrán Verhovna Rada meg akarja tiltani, hogy bárki, aki “ukránellenes pártok” alapítója vagy tagja, induljon bármilyen szintű képviselői posztra vagy az ország elnöki posztjára. A dokumentum módosítani kívánja azokat a törvényeket, amelyek “az ukránellenes politikai pártok alapítóitól és tagjaitól való megtisztító hatalmat illetik”.

Az Ukrajna-ellenes pártok közé tartozott: az Ukrán Kommunista Párt, a Régiók Pártja, az Ukrán Szociáldemokrata Párt (egyesült), az Ellenzéki Platform – Az életért (OPZh), a Shariy Párt, az Állam, a Baloldali ellenzék” , „Ukrán Progresszív Szocialista Párt”, „Baloldali Erők Uniója”, „Ukrajnai Szocialista Párt”, „Ellenzéki blokk”. A listán a „szocialisták”, a „mieink” és a „Vlagyimir Saldo Blokk” is szerepel – tagjaiknak tilos indulni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések