Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes, könnyű spárgakrémleves: így lesz ropogós a házi kruton


A selymes spárgakrémleves könnyű, egészséges tavaszi fogás. Készítsd házi krutonnal!


Nem tart már sokáig a szezon, ezért készíts spárgakrémlevest, amíg lehet! Ha krumplival sűríted, liszt nélkül is selymes lesz. Ha van otthon száraz kenyér, krutont is alig néhány perc munkával összedobhatsz, és azzal még tartalmasabb.

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez
👉 50 dkg zöld spárga
👉 7 dl alaplé
👉 5 dkg vaj
👉 2 dl tejszín
👉 1 közepes krumpli
👉 1 hagyma
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors

A krutonhoz
👉 15 dkg száraz kenyér
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A vajat egy lábosban olvaszd fel, és párold rajta üvegesre a hagymát. A spárga széleit vágd le, a szárát darabold fel. A krumplit hámozd meg, és vágd kocákra. A spárgát és a krumplit forgasd meg a megpárolt hagymán, majd öntsd fel az egészet az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg kis szerecsendióval, és lassú tűzön főzd addig, amíg a spárga és a krumpli is megpuhul. Ekkor pürésítsd botmixerrel, vagy turmixgépben, majd öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

A krutonhoz a száraz kenyeret kockázd fel. Még jobb, ha eleve felkockázva szárítottad ki. Egy kis serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, majd a keveréket forgasd össze a kenyérdarabokkal. Oszd el őket egy tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást, és told 200 fokos sütőbe tíz percre, amíg ropogósra pirulnak.

Leveles tésztába is burkolhatod a spárgát, így egészséges és nagyon finom nassonlivalót tehetsz az asztalra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések