Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogósra sült vajas újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret bármilyen hús mellé


A friss, ropogós újkrumpli vajjal sütve ellenállhatatlanul finom köret.


Ha tavasz, akkor újkrumpli, ami vajjal sütve elképesztően szaftos, és nagyon finom. Az újkrumplit ne hámozd meg: ha szeretnéd, inkább egy másra nem használt mosogatószivacs durva felével dörzsöld át egy kicsit, de ha alaposan megmosod, akkor sem történik baj, ha a héja nagy része rajta marad.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg újkrumpli
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 ág rozmaring
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és helyezd bele a krumplikat a lapos oldalukkal lefelé, és szórd meg őket sóval és borssal. Ha nagy adagban készíted, használj két serpenyőt, vagy két körben süsd ki őket. Néhány perc múlva öntsd fel a krumplikat kevés vízzel, és fedő alatt párold őket addig, amíg a víz elfő alóluk. Közben a fokhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, a rozmaringról tépkedd le a leveleit. Ha a víz elpárolgott, tedd a serpenyőbe a fokhagymát, a rozmaringot és a vajat, a folyamatosan olvadó vajjal forgasd össze a krumplit, végül szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések