A leveles tésztát túróval is megtöltheted, így hamar kész a mennyei, édes ropogtatnivaló.
A készen vásárolt tésztából könnyen készíthetsz például túrós levelet: egyszerűen halmozd rá a tölteléket, hajtogasd össze, és mehet is a sütőbe. Így nagyon kevés munkával az asztalon lehet akár a másnapi reggeli vagy tízórai is.
Hozzávalók 9 darabhoz
👉 25 dkg túró
👉 4 evőkanál cukor
👉 2 tojássárgája
👉 2 evőkanál gríz
👉 2 dl tejföl
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2.5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojássárgát keverd el a grízzel és a reszelt citromhéjjal. Add hozzá a villával áttört túrót, a kétféle cukrot, végül lazítsd a tejföllel. A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki, terítsd el egy gyúródeszkán, és éles késel vagy derelyevágóval vágd egyenlő nagyságú négyzetekre. Mindegyik darab közepére halmozz a túrós töltelékből, utána az egyik sarkánál fogva hajtsd fel, hogy kis háromszöget kapj. Az így kapott darabokat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg olvasztott vajjal, és told a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a falatok szép színt kapnak.
0 Megjegyzések