Minél izgalmasabb a pác, annál finomabb és ízesebb lesz a csirkehús, érdemes kísérletezni a hozzávalókkal.
Ha neked a csirkemell túl száraz, akkor vegyél combot, amely eleve zsírosabb húsrész. Kombinálj izgalmas ízeket, a méz és a fokhagyma párosa mindig bejön, és süsd így a combot. Egyébként a melle is lehet jó szaftos, csak ott extrán figyelj a pácra, hogy átjárja a húst. Ebben a mézes-szójás változatban biztosan nem fogsz csalódni. Az alábbi pác pedig egyszerre pikánssá, szaftossá és édeskéssé teszi a húst, imádni fogod.
Hozzávalók:
👉 6 darab csirkecomb (felső)
👉 3 ek szójaszósz
👉 6 ek méz vagy juharszirup
👉 1 tk lime-héj (bio)
👉 3 ek lime-lé
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 ek gyömbér (reszelt)
👉 1 ek olaj
👉 1 tk só
Elkészítés:
A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban. Tegyük bele a csirkecombokat, majd letakarva tegyük a hűtőbe akár egy éjszakára pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Fektessük egy tepsibe a combokat, majd takarjuk le alufóliával. Süssük 1 órát, közben egyszer kenjük le a tálban maradt páccal, majd vegyük fel a hőmérsékletet 220 fokra, és süssük további 10 percet, hogy a bőre megpiruljon.
0 Megjegyzések