Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos, pufi bodzás palacsinta: a légies tészta isteni lesz


Az ehető bodzavirág számtalan módon felhasználható, érdemes pufi palacsintatészta masszájába keverve kipróbálni, elképesztően finom lesz.


Az illatos, nyarat idéző bodzavirág szezonját vétek lenne kihagyni, hisz az aromás növényből rengeteg izgalmas dolog készülhet. Persze a legtöbbeknek az isteni finom házi szörp ugrik be először, melyet citrommal, jó hidegen szokás fogyasztani, pedig sütemények tésztájába vagy teába is csorgathatod. És ha már a szörp is jól érvényesül ezekben, akkor képzeld el, mi minden készülhet még a virágból.

Hozzávalók:

👉 30 dkg finomliszt
👉 1 csipet só
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2 ek kristálycukor
👉 2 dl tej
👉 1 dl olaj vagy olvasztott vaj
👉 2 darab tojás
👉 2 marék bodzavirág
👉 olaj a sütéshez
👉 porcukor a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, először adjuk hozzá a sót, sütőport és a cukrokat, utána pedig a tejet, olajat, tojást, keverjük csomómentesre az egészet. (Ha szükséges, tejet vagy lisztet adjunk még hozzá, sűrű, az amerikai palacsintáéhoz hasonlító masszát kell kapnunk.)

A megtisztított bodzavirágokat vágjuk apróra, majd forgassuk a tésztához.

A palacsintákat a szokásos módon, forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára.

Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések