Ahogy érnek a gyümölcsök, az egyszerű kevert sütit is sokféleképpen készítheted el. Cseresznyés változatban is isteni finom.
Ezzel az egyszerű cseresznyés kevert sütivel nem lőhetsz mellé: az összeállítása pofonegyszerű, a tésztája lágy és omlós. Az alaprecept bármilyen tavaszi vagy nyári gyümölccsel jól működik, a ropogós cseresznye helyett tehetsz bele epret, málnát, áfonyát is.
Hozzávalók 6 adaghoz
A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg porcukor
👉 3 tojás
👉 3 dl tejföl
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 porcukor a szóráshoz
A gyümölcshöz
👉 80 dkg magozott cseresznye
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A cseresznyét magozd ki, forgasd meg fahéjas cukorban, és tedd félre. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, utána add hozzá a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el a sütőporral, fokozatosan adagold a cukros, tojásos masszához, és keverj belőle sima tésztát. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, a tetején oszd el a cukros cseresznyét, és told 180 fokra előmelegített sütőbe bő fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
0 Megjegyzések