Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors sült spárga pármai sonkába csavarva: reszelt parmezánnal a tetején még finomabb


A spárgát sokféle kreatív módon készítheted el: pármai sonkába tekerve, reszelt parmezánnal megszórva könnyű és nagyon finom.


A hajszálvékonyra szeletelt pármai sonka és a reszelt parmezán nagyon jól megy a sült spárgához. Készítheted fehér vagy zöld szárú növényből, vagy akár vegyesen is, így nemcsak finom, hanem szép színes is lesz ez a tavaszi, kora nyári vacsora.

Hozzávalók 4 személyre

👉 6 szelet pármai sonka
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 1 csomag fehér spárga
👉 1 csomag zöld spárga
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A spárgákat tisztítsd meg. A zöld darabok fás végeit egyszerűen csak vágd le, a fehéreket ezenfelül pucold is meg, hogy ne maradjanak szálkásak. Dobd őket forrásban lévő, sós vízbe, majd két perc főzés után már szűrd is őket. Oszd a spárgákat hat egyenlő részre úgy, hogy minden csokorba jussanak fehér és zöld darabok is, majd csavard be őket egy-egy szelet pármai sonkába. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, ebbe fektesd a spárgákat, locsold meg a tetejüket is néhány csepp olajjal, és told a tepsit 180 fokos sütőbe tíz percre. Ha ropogósra pirultak, vedd ki őket a sütőből, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal, és már tálalhatod is a könnyű, kalóriaszegény vacsorát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések