Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombás sertéspörkölt kakukkfűvel: a tejfölös szaftot igazán jó tunkolni


Az egyszerű sertéspörköltet is feldobhatod, ha gombával főzöd össze, és kakukkfűvel ízesíted.


Ha szereted a hagyományos, magyaros ételeket, ezt a gombás sertéspörköltet is szívesen fogod készíteni. A gazdag, tejfölös szaftot igazán jó friss kenyérrel tunkolni, egy kis kakukkfű pedig még jobban kihozza az ízeit.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg sertéscomb
👉 50 dkg gomba
👉 4 dl tejföl
👉 1 nagy hagyma
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és az olvasztott sertészsíron párold üvegesre. A húst kockázd fel, dobd a hagymára, sózd és borsozd meg, és kevergetve piríts rá közepesnél kicsit nagyobb lángon kérget. Ha már minden oldala megpirult, add hozzá a pirospaprikát, öntsd fel egy bögre vízzel, és lassú tűzön nagyjából egy óra alatt főzd puhára. Közben a gombát alaposan mosd meg, szeleteld fel, hintsd meg a kakukkfűvel, egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, és add a húshoz. Amikor a hús már puha, a lisztet keverd el a tejföllel, adj hozzá egy keveset a hús főzőlevéből is, majd csorgasd a pörkölthöz, és néhány perc alatt sűrítsd be a mártást. Érdemes kézi habverővel kevergetni, hogy a liszt ne maradjon csomós. Tálalhatod tésztával vagy krumplipürével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések