Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kókuszos süti rengeteg csokival a tésztájában: a tetejét fényes, roppanós máz fedi


Ez a mennyei csokis-kókuszos süti a tésztájába olvasztott sok étcsokinak köszönhetően annyira finom.


A kókusz és a csoki párosításából mindig valami fantasztikus sül ki, mint például ez az egyszerű, de annál finomabb édesség. A tészta az olvasztott étcsokinak köszönhetően sűrű és tömény, így egyszerre néhány szelet biztos, hogy elég lesz belőle. A tetején akkor lesz a máz vastag és roppanós, ha sok csokival kened le.
    

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához
👉 30 dkg étcsoki
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg kókuszreszelék
👉 10 dkg liszt
👉 4 tojás
👉 1 csipet só
👉 1 csomag vaníliás cukor

A bevonathoz
👉 20 dkg ét- vagy tejcsoki
👉 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A tésztához való étcsokit és vajat gőz fölött olvaszd össze. Ha kész, húzd le a tűzről, vegyítsd hozzá a kétféle cukrot, a tojásokat, a csipet sót, a lisztet és a kókuszreszeléket, és alaposan keverd össze. A masszát simítsd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ekkor vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Közben a mázhoz való csokit olvaszd össze egy evőkanál vajjal, és egyengesd el a kihűlt süti tetejét. Tedd hideg helyre néhány órára, amíg a máz a tetején megszilárdul, és csak utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések