A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illatos, légies epres piskótatorta: a klasszikus édesség tavaszi változata


Nagyon finom az egyszerű piskótatorta, ha eperrel dobod fel.


Az epres piskótatorta elkészítésében nincs semmi ördöngösség: vegyél ugyanannyi kanál lisztet és cukrot, mint ahány tojást, a fehérjét habosítsd fel, adagold bele a többi hozzávalót, majd ízesítsd tetszésed szerint. Ez a finom tavaszi változat sok-sok eperrel is csak azt bizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban.

Hozzávalók 8 szelethez

👉 40 dkg eper
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj nagyon kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább egészen fényesre. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, majd szitáld bele a lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában. Az epreket szabadítsd meg a leveleiktől, mosd meg és darabold fel őket, majd a gyümölcsszeleteket oszd el a tészta tetején. 170 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések