A tabbouleh, vagyis a közel-keleti bulgursaláta spárgával és zöldborsóval készítve nemcsak laktató, hanem egészséges is.
A tabbouleh egy, a Közel-Keleten jó ismert bulgursaláta, amelyet tetszésed szerinti zöldségekkel ízesíthetsz, így nagyon jól megy hozzá a spárga és a zöldborsó is. A lényeg a friss zöldfűszerekben rejlik: semmiképp ne spórold ki belőle a mentát és a koriandert.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg zöld spárga
👉 10 dkg zöldborsó
👉 8 dkg bulgur
👉 2 szál újhagyma
👉 2 evőkanál menta
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 kisebb paradicsom
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál korianderzöld
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A bulgurt tedd egy kisebb lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, sózd meg, és tíz perc alatt kis lángon főzd puhára. Ha kész, szűrd le. Közben készítsd elő a spárgát: a végeit vágd le, a szárát szeleteld fel, és dobd forró sós vízbe. A konyhapultra készíts elő egy nagy tál jéghideg vizet. Két perc főzés után halászd ki a spárgát a forró vízből, és tedd át a hidegbe. Így marad ropogós. A főzővizében néhány perc alatt főzd a borsót is puhára, majd szűrd le. A mentát és a koriandert aprítsd fel, a paradicsomot vágd kockákra, az újhagymát karikákra. A hagymát, a zöldségeket és a zöldfűszereket keverd el az időközben kifőtt bulgurral, locsold meg olívaolajjal és citromlével, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és jól behűtve tálald.
0 Megjegyzések