Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Húszperces fokhagymás-baconös tészta: villámgyorsan az asztalon van és nagyon kiadós


Ha gyorsan elkészülő vacsorára vágysz, a fokhagymás-baconos tészta a legjobb választás, hiszen kiadós és nagyon finom.


A karakteres ízű fokhagymás-baconos tészta az egyik legjobb választás arra az esetre, ha éhes vagy, és gyorsan szeretnél valami kiadósat tenni az asztalra. A tészta akkor lesz a legfinomabb, ha "al dentére", vagyis fogkeményre főzöd: ilyenkor a csomagolásra írt idő letelte előtt két perccel szűrd le, hogy a belseje enyhén roppanós maradjon.

Hozzávalók 2 személyre

👉 25 dkg száraztészta
👉 8 szelet bacon
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 4 dkg parmezán
👉 1.5 dl fehérbor
👉 1 szál újhagyma
👉 só
👉 bors
👉 chili ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd fogkeményre. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre. Közben a bacont kockázd fel, serpenyőben pirítsd meg, és szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsírra dobd rá a felaprított fokhagymát és az újhagyma felkarikázott fehér részét, kevergesd egy-két percig, majd szórd meg sóval, borssal, ízlés szerint chilivel, és öntsd fel a borral. Amikor az alkohol elpárolgott, forgasd bele a tésztát. Szórd meg a pirított baconnel, a reszelt parmezánnal és az újhagyma felaprított zöld szárával, tegyél hozzá a tészta félretett főzővizéből annyit, hogy jó szaftos legyen, és két-három perc alatt főzd össze az egészet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések