A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, spenótos csirkemell baconbe tekerve: ezzel a módszerrel igazán szaftos lesz


Igazán finom és szaftos lesz a csirkemell, ha sajttal és spenóttal töltöd meg, és baconbe tekerve sütöd ki.


A sajt és a spenót csirkemell töltelékeként is nagyon jól működik együtt. A friss zöld levelek egészségesek, tele vannak vitaminnal, ezért érdemes őket minél többféle formában az asztalra tenni. Baconbe tekerve pedig szinte minden húsféle csak finomabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 30 dkg tömlós krémsajt
👉 25 dkg friss spenót
👉 8 szelet bacon
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagy darabba. Éles késsel középen vágd be úgy, hogy utána szét tudd nyitni, mint egy könyvet. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd félre. A spenótot alaposan mosd meg és aprítsd fel. Egy lábosban hevíts olívaolajat, pirítsd meg rajta egy perc alatt az apróra vágott fokhagymagerezdet, majd dobd rá a spenótot, vedd le a lángot kicsire, és párold öt percig, amíg összeesik. Ekkor keverd össze a krémsajttal. Az így kapott krémet oszd el a csirkékben úgy, hogy még kényelmesen fel tudd őket tekerni. Csavard mindegyik darabot két-két szelet baconbe, ha szükséges, rögzítsd hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bacon ropogósra piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések