A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldséges szaftban sült csirkemell sokféle fűszerrel: ezt tényleg jó tunkolni


A sokféle zöldséggel együtt főtt szaftos csirkemell egészséges és laktató fogás.


A zöldséges csirkemellben nemcsak az a nagyszerű, hogy finom szaftos, hanem az is, hogy a kedvenceiddel ízesítheted. Tegyél bele paprikát, paradicsomot, cukkinit, és dobd fel sokféle fűszernövénnyel!

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 0.5 kávéskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

A zöldséges szafthoz
👉 15 dkg szárított paradicsom
👉 2.5 dl alaplé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 kávéskanál pirospaprika
👉 1 vöröshagyma
👉 1 piros kaliforniai paprika
👉 1 cukkini
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 evőkanál paradicsompüré
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 só
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, és szórd meg sóval és borsal. Egy tálban keverd össze a lisztet az oregánóval, a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a fokhagymaporral. Hempergesd meg a húst ebben a keverékben, és kevés olívaolajon néhány perc alatt süsd a kockákat fehéredésig. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben a vöröshagymát cikkezd fel.

Ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús pirult, hevíts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, szórd meg pirospaprikával és oregánóval, add hozzá a szárított paradicsomot, a felkarikázott kaliforniai paprikát, a kockákra vágott cukkinit és a paradicsompürét, és kevergesd közepes lángon két percig. Ekkor öntsd fel fehérborral, kevergesd további két percig, amíg az alkohol elpárolog, és add hozzá az alaplevet. Ha szükséges, enyhén sózd meg, majd tedd vissza a szószba a csirkehúst, és lefedve főzd össze nagyjából negyedóra alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések