A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsmentes lasagne spenótos-ricottás töltelékkel: egészséges és nagyon laktató


Spenóttal és ricottával rakva annyira finom és laktató a lasagne, hogy egészen biztosan nem fogod hiányolni belőle a húst.


Lasagnét húsmentesen, spenótos-ricottás töltelékkel is készíthetsz. A friss, zöld levelek tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal, ezért érdemes belőlük minél többet fogyasztani. A ricotta pedig egy tejsavóból készült, túróra emlékeztető, de annál sokkal lágyabb olasz sajtféle, ami kiválóan megy a rakott tésztaételekhez.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg lasagnelap
👉 50 dkg friss spenót
👉 25 dkg ricotta
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 olívaolaj
👉 5 dkg reszelt sajt a tetejére

A besamelhez
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg vaj
👉 8 dkg liszt
👉 4 dl tej
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A spenótot alaposan mosd meg. Két evőkanál olajon fonnyaszd meg az apróra vágott fokhagymát, majd dobd rá a spenótot, sózd meg, és lefedve párold nagyjából öt percig, amíg összeesik. Ha már puha, keverd hozzá a ricottát is, és húzd le a tűzről.

A besamelhez egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat. Add hozzá a lisztet, kézi habverővel kevergesd, amíg kicsit megpirul, majd fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejjel. Sózd, borsozd, szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd addig, amíg a sajt elolvad, a mártás pedig besűrűsödik.

Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal, és fedd be lasagnelapokkal. Simíts el rajta egy réteg spenótos-ricottás tölteléket, erre önts a besamelből, és helyezz el ezen is lasagnelapokat. Ezen a módon folytasd a rétegzést úgy, hogy az utolsó adag lasagnelapra már csak besamel jusson. A mártásra szórj még reszelt sajtot, és told a tepsit 200 fokos sütőbe fél órára, amíg a lapok megpuhulnak, a tetején a sajt pedig ropogósra pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések