A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, tejszínes spárgakrémleves: 30 perc, és kész


Ha megjelenik a boltban, a piacon a spárga, nehéz ellenállni neki, krémlevesnek fantasztikus.


Ha igazi tavaszias fogást tennél az asztalra, a spárgakrémlevesben nem fogsz csalódni. A friss zöldség kalóriaszegény, tele van vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, már csak ezért is érdemes minél többször fogyasztani valamilyen formában. Leves helyett alaplével is felöntheted, a tejszíntől pedig még finomabb lesz a textúrája. A spárgafejek nagyon zsengék, azokat később is ráérsz a főzőlébe rakni, illetve díszítésre is félretehetsz néhányat.

Hozzávalók

👉 50 dkg spárga
👉 8 dl húsleves
👉 2 dl tejszín
👉 1 db közepes krumpli
👉 1 fej vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál vaj
👉 kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A spárgát alaposan mosd meg, távolítsd el a fás, száraz részeket, és vágd fel két-három centis darabokra. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. A meghámozott, felaprított hagymát dinszteld meg az olvasztott vajon, majd dobd rá a spárgát, és kevergetve süsd egy-két percig.

Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és öntsd fel a levessel. Fedő alatt párold puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, és csorgasd hozzá a tejszínt. Főzd még pár percig, majd forrón tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések