Aki villámgyorsan szeretne valami finomat és laktatót az asztalra tenni, annak ez a tejszínes sajtszósszal nyakon öntött csirkemell a legjobb választás.
A hétköznap esték megmentője lehet ez a mennyei, sűrű tejszínes sajtszósszal leöntött csirkemell, de persze hétvégén is elkészítheted, ha épp nem igazán van kedved hosszú időt a konyhában tölteni. Reszelt parmezánnal a legfinomabb, de nyugodtan választhatsz valamilyen olcsóbb fajtát is, vagy bolondíthatod egy kevés füstölt sajttal.
Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál reszelt parmezán
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
A szószhoz
👉 10 dkg reszelt parmezán
👉 2 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 ág rozmaring
👉 1 hagyma
👉 1 nagy csipet szerecsendió
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. A lisztet keverd össze a reszelt parmezánnal, és forgasd meg benne a hússzeleteket. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, oldalanként négy-öt perc alatt süsd benne meg a csirkéket, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke sült - ha szükséges, egy kevés zsiradék hozzáadásával -, párold üvegesre a hagymát. Nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel az alaplével és a tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, szerecsendióval és borssal, dobj mellé két ág rozmaringot, és kevergesd addig, amíg a sajt elolvad. Ekkor tedd vissza a serpenyőbe a húst, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forrald össze.
A hétköznap esték megmentője lehet ez a mennyei, sűrű tejszínes sajtszósszal leöntött csirkemell, de persze hétvégén is elkészítheted, ha épp nem igazán van kedved hosszú időt a konyhában tölteni. Reszelt parmezánnal a legfinomabb, de nyugodtan választhatsz valamilyen olcsóbb fajtát is, vagy bolondíthatod egy kevés füstölt sajttal.
Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál reszelt parmezán
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
A szószhoz
👉 10 dkg reszelt parmezán
👉 2 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 ág rozmaring
👉 1 hagyma
👉 1 nagy csipet szerecsendió
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. A lisztet keverd össze a reszelt parmezánnal, és forgasd meg benne a hússzeleteket. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, oldalanként négy-öt perc alatt süsd benne meg a csirkéket, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke sült - ha szükséges, egy kevés zsiradék hozzáadásával -, párold üvegesre a hagymát. Nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel az alaplével és a tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, szerecsendióval és borssal, dobj mellé két ág rozmaringot, és kevergesd addig, amíg a sajt elolvad. Ekkor tedd vissza a serpenyőbe a húst, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forrald össze.
0 Megjegyzések