Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Csirkemellel egybesütött rakott krumpli: a sok tejszíntől lesz igazán krémes

A krémes rakott krumpli csirkemellel egybesütve is mennyei.

Rakott krumplit számtalan módon készíthetsz: a hagyományos, tojásos-kolbászos megoldás mellett rétegezheted zöldségekkel, hússal, és olvaszthatsz sajtot is a tetejére. Ha gazdag, tejszínes mártással öntözöd meg, biztos, hogy nem fog kiszáradni sütés közben.

Hozzávalók 2 személyre:
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 3 krumpli
👉 2 tojás
👉 2 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 póréhagyma vagy újhagyma a tetejére

Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, és tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A hagymát vágd cikkekre, a krumplit hámozd meg és karikázd fel. A tojásokat üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejszínt, sózd meg, szórd meg curryporral, a provence-i fűszerkeverékkel, és keverd jól össze. Egy tepsit kenj ki vékonyan olívaolajjal, oszd el az alján a hagymacikkeket, arra terítsd a krumplit, a csirkét, öntsd nyakon a fűszeres tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó 10-15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson. Tálaláskor a tetejét felkarikázott újhagymával vagy póréhagymával szórhatod meg.
 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések