A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videó: életre kelnek a “bucsai mészárlás” áldozatai


Bejárták a világsajtót a Bucsán készült képsorok, de ezt a részt, ahol életre kelnek az áldozatok már nem mutatták be. Nem volt már ok az újabb szankciókra, így generáltak maguk, így az ukrán elnök is tovább turnézhat a témával.
 

Az orosz védelmi tárca március 30-án közölte, hogy kivonja erőit Kijev környékéről, így Bucsából is, amit a város polgármestere is megerősített. A “mészárlásról” készült felvételeket csak 4 nappal később közölték, miután odaért az ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a nyugati média képviselői, de a mozgó holttestekre nem figyeltek.

A március 30-án kivonult orosz erőket vádolják az ukrán erők a “bucsai mészárlással”, azonban a város polgármesterének 31-én készült videója ma is elérhető a közösségi oldalán, ahol arról beszél, hogy nincsenek orosz katonák a településen.



Először a jobb oldali “holttest” mozdítja meg a karját, majd a visszapillantó tükörben a másik “meggyilkolt” férfi felkel…

Az orosz fél megrendezett provokációnak minősítette az ügyet és az ENSZ Biztonsági Tanácsban akarta megvitatni, de ezt Nagy-Britannia megvétózta. Vajon mitől tartott?

Az orosz védelmi tárca is megszólalt az ügyben:

Egyetlen helyi lakos sem szenvedett el erőszakos cselekményeket az alatt az idő alatt, amíg ez a település az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt állt. Az orosz katonák 452 tonna humanitárius segélyt szállítottak és osztottak szét a kijevi régió lakosai között.

A város kijáratait nem zárták el. Minden helyi lakos szabadon elhagyhatta a települést északi irányba, többek között a Belorusz Köztársaságba. Az ukrán csapatok éjjel-nappal nehéztüzérséggel, harckocsikkal és több rakétavetővel lőtték a város déli külterületeit, köztük lakónegyedeket

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések