Hirdessen itt

Magyar tekvondó arany és ezüst a Márton ikrektől


A magyar tekvondósport Madridban élő és készülő tinédzser kiválóságai, a Márton nővérek két héttel a Belga Nagydíjon aratott diadaluk után a 19. nyílt spanyol Grand Prix-n is remekeltek. Csaknem megismételve a lommeli, két elsőséget hozó szereplésüket, a most hétvégi fellépésüket egy arannyal és egy ezüsttel zárták.


A tekvondósok márciusi Belga Openjén a 16 esztendős Márton ikrek pár perccel fiatalabb „fele”, Viviana a 63 kilogrammban, míg Luana 59 kg-ban iskolázta le a teljes mezőnyt. A spanyol nyílt bajnokságon, amelyet az Alicante tartománybeli La Nucíában rendeztek meg, hetven (!) ország másfél ezer versenyzője indult, s a piros-fehér-zöld színek ifjú reprezentánsai kis híján megismételték a lommeli bravúrt: Luana újfent felviharzott a dobogó legtetejére, s Vivianának is pusztán azért kellett ezúttal beérnie a második pozícióval, mert a döntőig vezető út közben megsérült…

A Camilo Cano Pavilionban, a nyolc tatami egyikén Luana kiemeltként a legjobb nyolc között kezdett, és spanyol ellenfele egyetlen pontot sem tudott rajta csinálni, míg ő kilencet is gyűjtött. Az elődöntős meccsén egy másik spanyol próbálta útját állni, de próbálkozása meddőnek bizonyult: Luana 10-3-mal jutott túl rajta. Bár a kategória francia, norvég és horvát tekvondósokat is felvonultatott, a magyar lány harmadjára is a vendéglátó ország képviselőjével került szembe, ám a mi versenyzőnk Tania Lopeznek sem adott csipetnyi esélyt sem, a finálét fölényesen, 9-0-ra nyerte.

Viviana az első körben pihenhetett, nyitómeccsét pedig – a változatlanság jegyében – spanyol tekvondóssal vívta. A 15-1-es végeredmény híven tükrözte az erőviszonyokat. Az elődöntő sem állította leküzdhetetlen akadály elé a magyar lányt, aki francia riválisát 12-4-gyel intézte el. Finn vetélytársa azonban már nem ismerkedhetett meg Viviana hatékony rúgásaival és ütéseivel, miután a balszerencse szegődött társául: sérülés miatt vissza kellett lépnie a döntős ütközettől.

Az édesapa, Márton Zsolt honlapunknak elmondta, hogy lányának a térdével támadt gondja, és hogy kíméljék a lábát, inkább elálltak a finálétól. Most orvosi vizsgálatok következnek, de a család bízik benne, hogy az ikrek egyként ott lehetnek a következő jelentősebb erőpróbán, az április végi Stockholm Openen is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések