Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült halfilé ropogós bundában: így lesz igazán tökéletes a panír


A ropogós bundában sült halfilé hamisítatlan böjti, mégis kiadós fogás.


Tudtad, hogy a hal böjt szempontjából nem számít húsnak, így akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha szeretnéd tartani a hagyományokat, vagy egyszerűen csak valami könnyebb, a gyomrot kevésbé megterhelő fogásra vágysz? A fagyasztott halfilé még ma is viszonylag olcsó, és változatosan elkészíthető. Ha nem annyira rajongsz érte, nem csak halfilé sülhet ropogós bundában: ugyanezzel a módszerrel isteni bundázott csirkét is készíthetsz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1.2 kg tőkehalfilé
👉 15 dkg liszt + kevés a forgatáshoz
👉 7.5 dkg kukoricakeményítő
👉 2.5 dl víz
👉 2 kávéskanál sütőpor
👉 1 kávéskanál szódabikarbóna
👉 1 kávéskanál ecet
👉 só
👉 bors
👉 ízlés szerint chili (elhagyható)
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A halat olvaszd ki, és papírtörlőn szárítsd meg, hogy ne maradjon nedves. A szeleteket sózd és borsozd, majd forgasd lisztbe. Erre azért van szükség, hogy igazán száraz legyen a felületük, és jól tapadjon rájuk a bunda. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a kukoricakeményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával, és ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilivel. Ezután lassan, fokozatosan keverj hozzá annyi vizet, hogy galuskatészta-állagú masszát kapj. A végén add hozzá az ecetet is. Az ecet reakcióba lép a szódabikarbónával, apró buborékokat képez, és ettől lesz a bunda igazán ropogós. A halszeleteket mártsd a tésztába, újra lisztbe, majd bő, forró olajban oldalanként két-három perc alatt süsd ropogósra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések