A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Serpenyőben sült fűszeres, sörös csirkecombok: így lesz a hús igazán puha


A serpenyős, sörös csirkecomb bőre ropogós, a húsa belül pedig fantasztikusan omlós.


Serpenyőben sütve is nagyon finom a csirkecomb, különösen, ha előtte egy órát fűszeres pácban tartod. Egy kis alkohol, például sör igazán jót tesz neki. Gyerekeknek is nyugodtan adhatod, mivel az alkohol főzés közben elpárolog.

Hozzávalók 3 személyre

👉 6 csirkefelsőcomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2.5 dl világos sör
👉 1 evőkanál sültcsirke-fűszersó
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál vaj
👉 1 ág rozmaring
👉 0.5 teáskanál mustár
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, egy serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat. Tedd mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a rozmaringot, majd helyezd el mellettük a fűszeres csirkecombokat, és oldalanként két-három perc alatt piríts rájuk kérget. Közben a hagymát reszeld le, vagy pépesítsd késes aprítógépben. Kanalazd egy kis tálba, öntsd fel sörrel, add hozzá a fűszersót, a mustárt, és alaposan keverd össze. A serpenyőből, a piruló csirkecombok mellől halászd ki a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket, majd öntsd mellé a hagymás, sörös szószt, és 40 perc alatt kis lángon, fedő alatt főzd össze az egészet. A főzés utolsó néhány percében szórd meg aprított petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések