A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbánta az internet központosítását a Twitter alapítója


Számot vetett Jack Dorsey, a mikroblog alapítója.

Már-már közröhej tárgyává vált a Twitter alapítója az egyik legutóbbi bejegyzésével, amelyben az egykori dolgokon szomorkodik – írta csütörtöki cikkében az Index.

A Usenet, az IRC, a web, sőt, az e-mail (PGP-vel), bámulatos idők voltak. A vállalatokba centralizált felfedezés és identitás nagyon kárára vált az internetnek. Tudom, hogy részben én is tehetek róla, és bánom is”

– fogalmazott Jack Dorsey.

Tavaly novemberben állt fel a vezérigazgatói székből

Mint ismert, Dorsey tavaly november végén távozott a Twitter vezérigazgatói pozíciójából, azóta csak a korábban Square, utóbb Block néven ismert és viszonylag népszerű online fizetőrendszert vezeti.

A Twitter alapítójaként és vezetőjeként azonban kiemelkedő szereplője volt az internetes kultúrának.

Mivel a szolgáltatás közönsége máig médiaközeli véleményvezérek köré szerveződik, hatványozott hatással bírnak az itt megjelenő tartalmak, és sok esetben az instagramos és tiktokos mémek is innen indulnak.

Hosszú ideje az internet decentralizációjának támogatója

A cikk emlékeztet, hogy Dorsey már hosszú ideje az internet decentralizációjának támogatója, 2019-ben például egy nyílt forráskódú közösségi hálózati protokollt igyekezett népszerűsíteni. Lamentáló tweetje természetesen vegyes fogadtatásra talált – húzták alá.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések