A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lövöldözések Tel-Avivban, ketten meghaltak

A belváros több helyszínéről is lövéseket jelentettek.

Legalább két ember életét vesztette és többen megsebesültek csütörtök este Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében egy lövöldözésben – közölték az izraeli egészségügyi hatóságok.


A Magen David Adom, a helyi egészségügyi gyorsszolgálat beszámolója szerint a belváros több helyszínéről is jelentettek lövéseket.

Két ember meghalt

Közlésük szerint kilenc embert szállítottak kórházba, hárman súlyos, illetve kritikus állapotban voltak.

Az Ichilov kórház szerint két ember meghalt és másik tíz sebesültet kezelnek.

A katonai rádió értesülése szerint négyen súlyos, illetve életveszélyesen súlyos sebesülésekkel érkeztek, és négy embert sokkos állapota miatt szállítottak a kórházba.

Szökésben van az elkövető

A Jerusalem Post értesülései szerint az izraeli hadsereg és a rendőrség nagy erőkkel keresi a szökésben lévő elkövetőt. Sajtóértesülések szerint a merénylő a kitört pánikban a menekülőkkel együtt futott, és pisztolyával lövéseket adott le a futó emberekre is.


A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak távol a helyszíntől, menjenek haza és ne hagyják el otthonukat.

Több támadás is történt az elmúlt hetekben

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochávi vezérkari főnök részvételével.

A Hamász és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet.

Vasárnap  rendkívüli ülést tartott Bennett vezetésével a biztonsági kabinet, ahol fokozott biztonsági készültséget rendeltek az elmúlt időszak merényletei és a ramadán, a muzulmán böjti hónap miatt, amikor általában megemelkedik a terrorakciók száma.

Mint ismert, az elmúlt hetekben több támadás is történt az országban, többek között Beer Sevában, Haderában és Bnei Brakban, Az erőszakos cselekmények folytán eddig 11 izraeli vesztette életét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések