A krémes és laktató fokhagymás, tejszínes tészta a sietős esték megmentője, ugyanis villámgyorsan az asztalra kerül.
A tejszínes szószba forgatott tésztában az a legjobb, hogy mire kifő, a mártás is pont elkészül. A szószt tetszésed szerint fűszerezheted, de a fokhagymás alappal és a hozzáadott friss bazsalikomlevelekkel nem lőhetsz mellé. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.
Hozzávalók:
👉 40 dkg penne
👉 15 dkg reszelt parmezán
👉 3 dl főzőtejszín
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál vaj vagy margarin
👉 1 marék friss bazsalikomlevél
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, a mártást ezzel hígíthatod. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A vajat vagy margarint olvaszd fel, nyomd rá a fokhagymát, pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Óvatosan sózd meg, reszelj rá borsot, szórd meg egy kevés szerecsendióval, keverd bele a reszelt parmezán felét, és forrald össze. Ha túl sűrű, önts bele néhány evőkanállal a tészta főzővizéből. Ha a sajt már elolvadt, és a mártás elérte a kívánt állagot, forgasd össze a tésztával. Tépj rá friss bazsalikomleveleket, az adagok tetejét pedig szórd meg a megmaradt parmezánnal.
A tejszínes szószba forgatott tésztában az a legjobb, hogy mire kifő, a mártás is pont elkészül. A szószt tetszésed szerint fűszerezheted, de a fokhagymás alappal és a hozzáadott friss bazsalikomlevelekkel nem lőhetsz mellé. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.
Hozzávalók:
👉 40 dkg penne
👉 15 dkg reszelt parmezán
👉 3 dl főzőtejszín
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál vaj vagy margarin
👉 1 marék friss bazsalikomlevél
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, a mártást ezzel hígíthatod. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A vajat vagy margarint olvaszd fel, nyomd rá a fokhagymát, pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Óvatosan sózd meg, reszelj rá borsot, szórd meg egy kevés szerecsendióval, keverd bele a reszelt parmezán felét, és forrald össze. Ha túl sűrű, önts bele néhány evőkanállal a tészta főzővizéből. Ha a sajt már elolvadt, és a mártás elérte a kívánt állagot, forgasd össze a tésztával. Tépj rá friss bazsalikomleveleket, az adagok tetejét pedig szórd meg a megmaradt parmezánnal.
0 Megjegyzések