A klasszikus házi juhtúrós körözött a legfinomabb húsvéti reggeli.
Nem is kell a házi juhtúrós körözöttnél finomabb fogás húsvét reggelén. Úgy az igazi, ha ropogós kenyérre kened, és friss zöldségeket is fogyasztasz mellé. Ha magad készíted a körözöttet, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz tele felesleges adalékanyagokkal.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg juhtúró
👉 7.5 dkg vaj
👉 1 kis lila hagyma
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 mokkáskanál köménymag
👉 só ízlés szerint
👉 csípős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat elkészítés előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon, és könnyebben kezelhetővé váljon. A lila hagymát reszeld le vagy vágd nagyon apróra. A juhtúrót egy tálban törd össze, add hozzá a puha vajat, a hagymát, a tejfölt, a pirospaprikát és a köménymagot. Ha erősen szereted, karikázz bele egy kis csípős paprikát is. Kóstold meg, ha úgy érzed, sózz rajta egy kicsit, de a juhtúró általában már önmagában is elég sós. Tálalásig tartsd a hűtőben.
0 Megjegyzések