A házi készítésű kiadós juhtúrós nokedli tökéletes vacsora. Még finomabb, ha a tetejét pirított hagymával koronázod meg.
Ha szereted a juhtúrót és a nokedlit, egészen biztos, hogy ez a házias fogás is ízleni fog. Bár nokedlit készen is kapsz, nagyon kevés időráfordítással otthon a bolti ár töredékéért is összeállíthatod. A hagyma pirítása sem ördöngösség, és nagyon jól megy ehhez a fogáshoz.
Hozzávalók 4 személyre
A nokedlihez
👉 40 dkg liszt
👉 3 dl víz
👉 1 tojás
👉 só
A tetejére
👉 3 evőkanál juhtúró
👉 tejföl ízlés szerint
👉 bors
A pirított hagymához
👉 2 nagy vöröshagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 só
👉 0.5 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy lábosban tegyél fel sós vizet forrni. Amíg a víz forr, állítsd össze a tésztát. A lisztbe üss bele tojást, majd fokozatosan adagold bele a vizet, amíg ragacsos, lágy tésztát nem kapsz. Robotgéppel vagy fakanállal dolgozd ki. Ha a víz felforrt, nokedliszaggatóval szaggasd bele a tésztát. Két-három perc múlva feljönnek a víz tetejére, ekkor azonnal szűrd is le őket. A juhtúrót villával törd össze, keverd el ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, és forgasd a galuskához. Szórd meg az egészet borssal.
A pirított hagymához az olajat tedd fel melegedni egy nagy falú serpenyőben. A hagymákat pucold meg és cikkezd fel. Szórd meg őket sóval, hempergesd meg lisztben, és ha az olaj már elég forró, dobd bele őket. Néhány perc múlva szép színt kapnak, ekkor szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
0 Megjegyzések