Ha a csirkecombot alufóliában sütöd ki, az összes szaftját megőrzi. Készítheted magában, vagy baconnel, gombával, krumplival együtt is.
Az alufóliában sült csirke eredetileg a túrázók, cserkészek egyik kedvenc étele. A fóliába csavart húst egyszerűen a tábortűz szélére teszik, és hagyják, hogy így puhuljon meg. Otthon, sütőben készítve is fantasztikusan finom. Az alapreceptet bátran variálhatod, tehetsz a húsok mellé gombát, zöldségeket vagy néhány szelet krumplit is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 4 egész csirkecomb
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, sózd, borsozd, dörzsöld be kis pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára. Ha a pihentetési idő letelt, az alufóliából vágj négy nagy darabot. A szalonnát kockázd fel, a hagymát pucold meg, és vágd cikkekre. Az alufóliadarabok alján oszd el egyenletesen a szalonnakockákat, erre helyezz adagonként egy alsó- és egy felsőcombot, fedd be őket hagymakarikákkal, legfelülre tegyél még egy kevés szalonnát, és egyenként csomagold be az adagokat a fóliába. Helyezd el őket egy tepsiben, és told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütés végén bontsd ki a csomagokat, hogy a tetejük is megpiruljon.
0 Megjegyzések