A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Japán betiltja az orosz vodka importját, befagyasztják a Sberbank helyi vagyoneszközeit


Japán kiterjeszti az Oroszország elleni szankcióit, például betiltják az orosz szén és vodka importját, megtiltják az oroszországi beruházásokat és befagyasztják az Alpha Bank és a Sberbank helyi vagyoneszközeit – közölte Kisida Fumio japán miniszterelnök egy pénteki sajtótájékoztatón. A szénimport fokozatos megszüntetésének pontos ütemtervét nem részletezte. 

A legújabb intézkedések célja, hogy Oroszországot felelősségre vonják az ukrajnai háborúban elkövetett kegyetlen és embertelen cselekedetekért – mondta Kisida, hozzátéve, hogy Oroszország „olyan háborús bűnöket követett el, amelyek abszolút megbocsáthatatlanok”.

A japán külügyminisztérium korábban nyolc orosz diplomata kiutasítását jelentette be. Kisida nem beszélt hosszasan a diplomaták kiutasításáról, csupán annyit mondott, hogy Japán „átfogó mérlegelés” után hozta meg ezt a döntést. Maria Zakharova, az orosz külügyminisztériumi szóvivője egy sajtótájékoztatón reagált Japán lépésére. Azt mondta, Moszkva megfontolja a megtorló intézkedéseket, ami várhatóan japán diplomaták kiutasítását jelenti majd.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések