A Bicskei Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a 21 éves férfival szemben, aki haragosát Bicskén többször megütötte, amelynek következtében a sértett könnyű személyi sérülést szenvedett.


A vádirat szerint a férfi 2020. december 30-án kora este az 1. sz. főúton Tatabányáról Bicskére közlekedett, amikor észrevette a mögötte közlekedő sértettet, akivel haragos viszonyban állt. A férfi ekkor a sértettet úgy provokálta, hogy többször lelassított a járműve előtt, amelyre a sértett fényjelzéssel reagált, majd a gyorsító sávban megelőzte a vádlott gépkocsiját. 

A férfi ekkor követni kezdte a haragosát, majd Bicskén, amikor a sértett megállt, a vádlott a kocsiban ököllel fejen ütötte. A sértett kiszállt a gépjárműből, ekkor a vádlott az arcán ismét megütötte, majd földre rántotta a sértettet és ekkor a tarkóján ütötte meg. A felálló sértettet a férfi ismét a földre rántotta, majd a vádlottat a sértett ütötte meg. A konfliktusuknak a sértett társaságában lévő, a járműből kiszálló férfi vetett véget azzal, hogy őket szétválasztotta.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.