A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

183 határsértőt fogtak egyetlen éjszaka alatt a Bács-Kiskun megyei rendőrök


Madaras, Hercegszántó, Katymár, Dávod és Kelebia térségében tartóztattak fel migránsokat a rendőrök, Zsanánál pedig elfogtak egy embercsempészt.


A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. április 26-án 22 óra és 2022. április 27-én 6 óra között nagyobb létszámú csoportokban összesen 152 külföldit tartóztattak fel Madaras, Hercegszántó, Katymár, Dávod és Kelebia térségében – írja a police.hu. A magukat szír, iraki és török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi-Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei szerda hajnalban Zsanánál intézkedés alá vontak egy furgont, amelyet egy magyar férfi vezetett. A jármű rakterében a rendőrök 31 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 35 éves magyar állampolgár a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják és őrizetbe veszik, majd kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések