A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bizsulopás Debrecenben: százezres kárt okozhatott két nő egy belvárosi boltnak


Még ősszel próbálkoztak lopással az ügyészség szerint, de a biztonsági őrök feltartóztatták őket.


A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a két vádlott ellen, akik egy nagyáruházban a csomagolásukból kibontva rejtettek el nagy mennyiségű bizsut a ruházatukban, tudatta közleményben a megyei főügyészség.

Híradásuk szerint a fiatalkorú és a felnőttkorú vádlott 2021. november 5-én a délelőtti órákban az egyik debreceni belvárosi áruházban tartózkodott, ahol megállapodtak abban, hogy a ruházati osztályról bizsu ékszereket fognak ellopni. A megállapodásuknak megfelelően a ruházati osztályon kihelyezett ékszertartó termékfalról 45 tételnyi arany, ezüst és szürke színű bizsu ékszereket vettek le, majd azokat a csomagolásukból kibontva a ruházatukba rejtették el.

Rövid idő elteltével az önkiszolgáló kasszához mentek, és a náluk lévő néhány péksüteményt kifizették, majd ezt követően távozni akartak az üzletből, azonban a biztonsági őrök feltartóztatták őket, és visszavették tőlük az ellopott ékszereket.

A fiatal nők az áruház sértettnek több mint százezer forint kárt okoztak, mely nem térült meg, mivel a termékek a csomagolás eltávolításával eladhatatlanná váltak

– hangsúlyozza az ügyészségi közlemény.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészség társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy mindkét vádlottat a járásbíróság intézkedésként bocsássa próbára azzal, hogy állapítsa meg, hogy a fiatalkorú vádlott a próbára bocsátás időtartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A járási ügyészség indítványt tett továbbá arra, hogy a járásbíróság a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések